Törökországban a nagyszülők, akik vigyáznak az unokájukra, fizetést kapnak az államtól
Ráadásul nem is keveset adnak! Sokan örülnének itthon is egy hasonló kezdeményezésnek.

A szülők számára komoly gondot okoz, hogy ki vigyázzon a gyerekekre. Az óvoda és iskola jó megoldás, de ha beteg a gyerek és nem mehet, akkor ki vigyáz rá?

A vakációk még nagyobb problémát okoznak a szülőknek. Arról nem is beszélve, hogy sok szülő szinte egész nap dolgozik, így esetleg egy bébiszitter lehetne megoldás. Ezt megfizetni szinte lehetetlen.

A török kormány megtalálta a megoldást! Azok a kisnyugdíjas nagyszülők, akik az unokáikra vigyáznak, pénzt kapnak ezért. A pénzt azonban nem adják ingyen, a nagyszülőnek alá kell írnia, hogy szükség esetén a hét minden napján vigyáz az unokákra. Cserébe 70–120 ezer forintnyi összeget kaphat havonta.

Mivel sok nő nem tudott visszamenni dolgozni, amíg a gyerek nem lett iskolás, ezzel a módszerrel próbálkoznak. Amennyiben működőképes ez a módszer, mindenki jól jár. A nagyszülők is el lennének foglalva és az unokák is boldogak lennének, mivel nem egy idegen vigyázna rájuk. A szülők pedig nyugodtan dolgozhatnak. Forrás

HOZZÁSZÓLÁSOK

Egyéb
Címke:  
Egyéb
|
Időpont:
2018. 12. 21.
Nem politizált, hanem dolgozott. 1975 óta ő vezette a települést. Legutóbb 80 %-al nyert.
Egyéb
Címke:  
Egyéb
|
Időpont:
2018. 12. 29.
Egy fiatal nő őszintén beszélt a közte és az édesanyja közötti kapcsolatról. Ugye ismerős?
Egyéb
Címke:  
Egyéb
|
Időpont:
2018. 12. 29.
Attól függetlenül, hogy milyen a kapcsolat a szüleinkkel, ők fognak a legjobban hiányozni nekünk, amikor már nem lesznek köztünk.